Peuteropvang

Je bent nooit te jong om te sporten. Daarom bieden we bij Sportwereld Drieburcht sportieve peuteropvang. Vanaf 2 jaar zijn de kinderen bij ons welkom om kennis te maken met deze unieke vorm van opvang.

Voorbereiding op school
In de basis is onze peuteropvang vergelijkbaar met andere peuteropvang locaties. We volgen een VE-programma (voorschoolse educatie) en helpen kinderen spelenderwijs op weg naar de basisschool. Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan rekenen en taal. Maar het grote verschil is de manier waarop we dit doen. We combineren dit met sport en bewegen. We tellen hoeveel ballen we kunnen overgooien, hoeveel er in de mand passen en welke kleuren ze allemaal hebben. En voor de taal stimulans dansen we op muziek en zingen we samen liedjes.

Hoe ziet een ochtend er bij ons uit?
Onze pedagogisch professionals helpen de peuters op een gezonde manier te ontwikkelen. Door hun pedagogische achtergrond weten ze als geen ander hoe ze de peuters op een speelse manier kunnen laten bewegen en leren. In de voorbereiding op school is het ook heel handig om te wennen aan een dagritme. We starten ’s ochtends op tijd met een spel en een gezamenlijke activiteit. Na het fruit eten mag de peuter zelf kiezen: sporten of knutselen, wat wordt het vandaag? We sluiten de ochtend altijd gezamenlijk af in de kring. We vertellen een verhaaltje of zingen een lied. Tussendoor is er genoeg tijd om te spelen met vriendjes.

Is je interesse gewekt en wil je graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op, we vertellen je graag meer!

 

Openingstijden

Sportwereld Drieburcht wordt multifunctioneel gebruikt. In de ochtend vangen we in de verschillende speelruimtes onze peuters op en hebben we een aparte ruimte ingericht voor de voorschoolse opvang (VSO). In de middag is de locatie compleet ingericht als BSO

Maandag
7:30 - 13:00
Dinsdag
7:30 - 13:00
Woensdag
7:30 - 13:00
Donderdag
7:30 - 13:00
Vrijdag
7:30 - 13:00
Openingstijden

Meer informatie

GGD rapport oktober 2023

rapport
Kom jij bij ons spelen?

Kom jij bij ons spelen?

Vraag een rondleiding aan beleef de sfeer bij Sportpeuterwereld Drieburcht!
Aanmelden